Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

El español en la secundaria griega!

Aπό την Consejería de la Embajada de España en Grecia λάβαμε το εξής μήνυμα:

Queridos amigos:
Tras el descanso estival hay buenas noticias. Hoy mismo se ha firmado la circular en la que se admite el español como segunda lengua en todos los centros de secundaria, como pueden ver en el documento adjunto.
Es un momento decisivo tras muchos esfuerzos de las distintas asociaciones de profesores, de licenciados de filología hispánica y de la universidad abierta. Para ellos mi mayor agradecimiento por su labor.
Pero me gustaría insistir en la necesidad de la máxima difusión de esta noticia para que sea conocida por padres y alumnos. Cuento para ello con todos ustedes.

Quedo a su disponción y reciban un cordial saludo,

Mª Carmen Ponce
Asesora técnica de educación
Embajada de España en Atenas


Βαθμός Ασφαλείας ...................

Μαρούσι 03-09-2009

Αριθ. Πρωτ. 105957/Γ2

Βαθ. Προτερ. ...........................

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ENIAIOΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ Α'

Αν. Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι

Τηλέφωνο : 210-34.42.238

Πληροφορίες : Αν. Πασχαλίδου

ΠΡΟΣ :

      ΘΕΜΑ: Διδασκαλία της δεύτερης ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο.

Σας γνωρίζουμε ότι από το σχολικό έτος 2009-2010 θα εισαχθεί η Ισπανική Γλώσσα σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας. Για το σκοπό αυτό οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, στο πλαίσιο της παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, πρέπει να επιλέξουν τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν μεταξύ της Γαλλικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής ή της Ισπανικής

Οι Διευθυντές των Γυμνασίων να ενημερώσουν τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου αποστέλλοντας, μέσω των μαθητών, δηλώσεις προτίμησης. Μετά την παραλαβή των δηλώσεων με την προτίμηση των μαθητών σε συνεννόηση με τους συλλόγους των καθηγητών και τους σχολικούς συμβούλους να οργανώσουν τη λειτουργία της παράλληλης διδασκαλίας. Στη συνέχεια, να αποστείλουν το αίτημά τους στο αντίστοιχο Γραφείο ή Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν μέχρι 21-9-2009.

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προβούν στην έκδοση απόφασης λειτουργίας παράλληλων τμημάτων, σύμφωνα με τα παραπάνω και θα αποστείλουν έως την 30η Σεπτεμβρίου 2009, στη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ, τμήμα Α΄, συγκεντρωτικό πίνακα στον οποίο θα καταγράφονται τα παράλληλα τμήματα διδασκαλίας της Α΄ τάξης Γυμνασίου, οι Γλώσσες που διδάσκονται και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, σε όλες τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.

Για τη δημιουργία τμημάτων ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται είναι δώδεκα (12). Σε απομακρυσμένα Γυμνάσια της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα ακόμη και με οκτώ (08) μαθητές.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: